Tankar om ljus

Allt handlar om ljus! Utan ljus kan inget leva faktiskt! Okej, Vi får smalna av lite! Här skulle det behövas många spalltkilometer för att ta detta greppet :)

I ett lite mindre perspektiv handlar det om något mer nischat ljus men otroligt viktigt ändå. Articifiellt ljus! Hjälpmedel! Ja inte bara tekniken bakom det utan vad det ljuset gör med oss. Oavsett om det handlar om utställningar, offentliga miljöer, konstverk eller utsmyckningar så behövs det stöd för att ge möjlighet till att fokusera, förstärka vad man vill förmedla. Det är i detta kunskapslandskap som jag befinner mig i. Att hjälpa och förmedla, kommunicera budskap och berättelser med hjälp av ljus!

 

tankar

 

Hur ljuset kan påverka!

Tänk vad mycket som finns, händer och passerar utan att vi tänker på det. Antingen på grund av att vi är så vana att se det, missar att se det eller att det passerar så fort förbi! Precis så ser vardagen ut för oss alla. Det blir ju inte bättre av att informationsflödet ökar för varje år.

Det är detta som man inte vill hända när man har något att berätta. Hur får man människor att stanna till, reflektera och tänka till?